Inhoud

Fietsparkeersystemen zijn er te kust en te keur. Er zijn klemmen, rekken, dubbellaags rekken, leunhekken, enzovoort. Welke voorziening leent zich voor welke toepassing, binnen of buiten? En waar moet je op letten bij de aanbesteding?

Tijdens deze bijeenkomst van de VERKEERSNETAcademy krijg je antwoord op al deze vragen van de belangrijkste specialisten op dit terrein.

Neem het Fietsparkeur, een keurmerk waar veel fabrikanten en de Fietsersbond aan meewerken. Welke garanties biedt zo’n keurmerk precies?
Niet alle fietsen passen echter in een Fietsparkeurrek. De fiets met het kratje voorop bijvoorbeeld. Inmiddels hebben die een fors aandeel in het aanbod in de stalling. Wat doe je daarmee?
En wat leren de praktijkervaringen met de verschillende typen rekken? Prorail plaatste er vele tienduizenden.

Zijn er ook alternatieven? Je kunt een fietsenrek zelf (laten) ontwerpen als dat beter in het stadbeeld past. Of je kiest voor geen fietsenrekken, maar voor een fietsvak.

We nemen de gelegenheid ook te baat om een aantal zaken die deze middag worden besproken op straat te bekijken tijdens een korte rondwandeling rond Utrecht CS.

Met medewerking van o.a. CROW-Fietsberaad, Prorail, Fietsersbond en gemeente Utrecht.

Helaas, we zijn volgeboekt!

Bij voldoende belangstelling kunnen we mogelijk een tweede bijeenkomst organiseren. Indien u daar belangstelling voor heeft, stuur dan een mail naar [email protected] en we  houden u op de hoogte.

Sprekers